Je hebt op dit moment geen artikelen in je winkelmand.

Hulp nodig bij het vinden van het juiste product? Wij helpen je graag! 055 7676100

Duurzame Plastic Bierglazen

Op zoek naar milieuvriendelijker plastic bierglazen? Kies voor onze PET360-serie. Plastic glazen gemaakt zijn van 100% post-consumer PET afval (rPET); duurzamer en 100% foodsave. Leverbaar in drie populaire inhoudsmaten. 1.250 bekers per doos.

100% rPET, verrassend helder!

PET360® wegwerpglazen zijn stevig, licht in gewicht, goed stapelbaar, maar ook verrassend helder. De glazen hebben een licht blauw/grijze gloed. PET360 bekers worden geproduceerd zonder dat er nieuw virgin APET grondstof aan wordt toegevoegd. Tijdens het productieproces wordt uitsluitend gebruik gemaakt van recycled PET. Zelfs het snijafval wordt opnieuw ingezet. Zo gaat er helemaal geen grondstof meer verloren.

Meer informatie over PET360 disposable bierglazen? Klik op één van de afbeeldingen. 


DUURZAAMHEID & PLASTIC GLAZEN

Duurzaamheid is onderhand meer een containerbegrip geworden. Het begrip wordt op tal van zaken toegepast. Maar wat wordt er nu precies bedoeld met duurzaam, bijvoorbeeld in relatie tot plastic glazen. Bij duurzaamheid kijk naar de huidige behoefte die de mensen op aarde hebben én hoe deze behoefte in de toekomst verder ontwikkeld kan worden, zonder dat wij (de mensen), het milieu of de economie in gevaar komen. Duurzaamheid gaat dus ook over de ‘schaarste van de grondstoffen’ waarmee deze welvaart wordt voortgebracht. Het gebruik van nieuwe fossiele grondstoffen en materialen, bijvoorbeeld bij de productie van nieuwe [plastic glazen, moet dus de komende jaren zoveel mogelijk worden beperkt. Het merendeel van de plastic glazen productie maakt thans nog grotendeels gebruik van nieuwe grondstoffen. Door het plastic afval opnieuw in te zetten in de productieketen (te recyclen) en door meer te doen met minder plastic (dus dunnere disposables) neemt de behoefte aan nieuwe (virgin) grondstoffen geleidelijk aan af.

WAT IS PET360®

PET360® is 100% food approved recycled PET (rPET), gemaakt van PET afval als flessen, bekers en schalen. PET360® glazen zijn een stuk duurzamer, want er komt helemaal geen nieuwe grondstof meer aan te pas. En ook handig, na gebruik kunnen de glazen opnieuw worden aangeboden voor recycling. In balen worden ze dan afgeleverd bij recyclingbedrijven, gesorteerd en verbrijzeld tot relatief grote vlokken. Deze vlokken worden uiteraard goed gereinigd en vermalen tot kleinere flokken van hoogwaardig post-consument-PET. Deze PET360® vlokken vormen de basis voor de nieuwe PET360® glazen. Daarmee is het PET360® thermovormprocedé 100% cradle to cradle.

MILIEUVRIENDELIJKER BIERGLAZEN? KIES PET360® GLAZEN

PET360® bierbekers zijn een milieuvriendelijker alternatief voor standaard PET, PP of PS glazen en een perfecte oplossing voor evenementen, die de focus meer en meer leggen duurzaamheid. Gemaakt van gebruikte plastic PET verpakkingen en disposables en toch verrassend helder. In vergelijking met standaard PET bierglazen heeft het materiaal een iets blauwe gloed, maar dat is optisch nauwelijks zichtbaar. De glazen ontnesten goed (eenvoudig glas voor glas van de stapel te halen), zijn flink stevig en daarom ideaal voor bierbekers en frisbekers. PET360® drinkglazen zijn een uitstekend, milieuvriendelijk alternatief voor PP en PS plastic glazen. Vanaf nu direct uit voorraad leverbaar bij PETglazenDirect in drie inhoudsmaten: 0,2L. 0,25L en 0,3L (schenkmaat).

Een moment geduld a.u.b...

Gelukt! sluiten

{{var product.name}}is toegevoegd